Un bărbat a murit după ce s-a electrocutat în timp ce încerca să repare o locomotivă
Un bărbat de 41 de ani din Târgu Mureș a murit, după ce s-a electrocutat în gara din localitatea Războieni-Cetate
Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a obținut o finanțare de peste 1,4 milioane de lei pentru realizarea unui parc fotovoltaic
Vineri, 28 februarie 2025, la sediul Ministerului Energiei din București, a fost semnat contractul de finanțare 'Noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia', între Arhiepiscopia Alba Iuliei, în calitate de beneficiar, și Ministerul Energiei, în calitate de finanțator.
780 de ani de la prima atestare a Sebeșului
Cu toate că atestarea datează din 1245, așezarea exista din veacul anterior, tradiția orală locală indicând anul 1150, ca moment al fondării sale.
Director CNAIR: Au fost depuse şase oferte pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea Transalpina
„Contractul, finanţat prin Programul Transport 2021-2027, prevede identificarea mai multor măsuri prin care, pe sectorul de drum naţional, cuprins între Bengeşti şi Sebeş (148,41 km), să se poată circula în condiţii mai mari de siguranţă şi de confort”, a transmis Cristian Pistol.
Femeie din judeţul Alba, diagnosticată cu cancer, a obţinut în instanţă dreptul de a primi gratuit un tratament prescris de medic şi care costă...
O femeie din judeţul Alba, diagnosticată cu hepato-colangiocarcinom operat şi pentru care medicul specialist a recomandat tratament cu un medicament care costă peste 10.000 de lei flaconul a dat în judecată Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Agenţia Naţională a Medicamentului cerând instanţei să oblige autorităţile să-i asigure gratuitate pentru medicamentul care nu este compensat
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Bustul de marmură furat în 1997 din cripta cimitirului evreiesc din Arad a fost recuperat dintr-un anticariat din Austria
Un bust din marmură de Carrara, vechi de 174 de ani, al rabinului Áron Chorin, care a fost furat în 1997, a fost descoperit într-un anticariat din Austria și recuperat.
Un adept al lui Călin Georgescu din dispora, care anunţase pe o reţea de socializare că vine în România pentru că „aşa nu se...
Polițiștii i-au găsit un cuţit în bagaje şi l-au testat, fiind depistat pozitiv la substanţe interzise
Polițiștii arădeni fac verificări după ce 20 de incendii au afectat 200 de hectare de teren într-o singură zi
Conform legislației, cei care dau foc vegetației riscă amenzi de până la 15.000 de lei, iar în cazul persoanelor juridice amenzile pot ajunge la 100.000 de lei.
Fiica milionarului ucis la Arad cu o bombă amplasată în mașină, eliberată din arest
Laura Bîlcea a fost plasată sub control judiciar, în timp ce complicii ei rămân după gratii.
Acțiune de amploare în Brașov: Amenzi și dosare penale pentru transport ilegal de lemn
Verificările efectuate asupra a 18 agenți economici și aproximativ 260 de mijloace de transport au scos la iveală numeroase nereguli.
Ateliere în Brașov pentru accesarea fondurilor europene
Brașov găzduiește ateliere despre accesarea fondurilor europene pe 13-14 martie. Participanții vor învăța strategii de finanțare și succes. Înscrierile sunt deschise online.
Proteste la IAR Ghimbav: Angajații se opun eșalonării bonusului de pensionare impusă de „ordonanța trenuleț”
Angajații de la IAR Ghimbav au declanșat o grevă de avertisment, contestând modificările aduse bonusului de pensionare prin „ordonanța trenuleț”. Sindicaliștii consideră că noile măsuri sunt neconstituționale și pun în pericol drepturile obținute prin Contractul Colectiv de Muncă.
Fostul primar al Brașovului sugerează că Elena Lasconi ar trebui să se retragă din cursa pentru Cotroceni
”Am votat cu Lasconi în primul tur , voi vota cu Nicuşor Dan acum . Din păcate a mers din gafă în gafa”, a spus fostul edil
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Sărbătoarea primăverii la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Covasna
Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului, situat pe strada Gábor Áron, nr. 16, din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.
În weekend are loc inaugurarea patinoarului din Arena Sepsi de la Sfântu Gheorghe
Anul viitor vor avea loc aici cele 15 meciuri din Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață, divizia 1/A.
Concert festiv de sărbători la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe
O experiență muzicală deosebită îi așteaptă pe iubitorii de muzică pe 13 decembrie, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”, unde va avea loc concertul festiv din cadrul Stagiunii de Concerte Simfonice din Sfântu Gheorghe.
Capitala animaţiei se mută în Ţinutul Secuiesc la Festivalul de Animaţie pentru Copii şi Familie SzAFI Sfântu Gheorghe
Timp de trei zile, festivalul va include proiecţii de filme, conferinţe, ateliere, expoziţii, dezbateri profesionale şi întâlniri cu publicul.
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcată la Odorheiu Secuiesc și print organizarea de ateliere de confecţionare a pălăriilor de husar
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în data de 15 martie, este marcată în municipiul Odorheiu Secuiesc printr-o serie de programe conexe, cum ar fi ateliere de confecţionat pălării de husar sau de tipografie, dar şi prin tradiţionala adunare festivă
Obiecte de muzeu și creații de design contemporan, expuse la Transylvanian Design Week
Creațiile a peste 50 de designeri transilvăneni și internaționali, programe interactive și o comunitate creativă – programul detaliat al Transylvanian Design Week (TDW) a fost făcut public, iar procesul de înregistrare au fost deschis.
Un urs agresiv a fost împușcat în județul Harghita
Locuitorii unei comune din Harghita au trăit momente de panică după ce un urs agresiv s-a întors în repetate rânduri, provocând pagube și atacând animale.
Persoane bănuite de furtul a peste trei tone de combustibil, prinse în flagrant de polițiștii harghiteni
Cinci persoane au fost conduse la audieri, cercetările în acest caz fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz, pentru furt calificat.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Tihamér Barti, a fost arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA
Pe lângă vicepreședinte, este vizat și András Kurkó, directorul adjunct suspendat al Fiscului Județean Harghita.
Jurnalistul britanic Charlie Ottley va promova potenţialul turistic al municipiului Deva
Potenţialul turistic al municipiului Deva ar putea fi promovat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, acesta fiind prezent, în această săptămână, în oraş, unde s-a întâlnit cu primarul localităţii, Lucian Rus
Incendiu puternic la locuinţa unui fost procuror DIICOT din Hunedoara care era păzit de poliţişti în urma unor ameninţări cu moartea
Agenţii au fost cei care au sunat la numărul de urgenţă 112.
Bosch scoate la vânzare terenul de la Simeria pe care ar fi trebuit să construiască o fabrică de electrocasnice
Investiția de la Simeria se ridica la 110 milioane euro însă, după șapte ani în care lucările la noua fabrică au fost oprite (decizie luată odată cu debutul pandemiei de Coronavirus din 2019), compania a hotărât să scoată la vânzare toate cele 44 de hectare pe care a cultivat cereale în ultimii ani și să își mute afacerile în Polonia.
Nu i-a ajutat Dumnezeu! A furat din biserică, iar polițiștii l-au ”săltat” … fără slujbe
Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore
Două noi specii de dinozauri, descoperite pe teritoriul Geoparcului Țara Hațegului
Acestea se alătură celor nouă specii de dinozauri sauropozi descoperite până acum pe continentul european, dintre care două sunt pe teritoriul Geoparcului
Spitalul Județean Sălaj își mărește capacitatea de tratare a urgențelor, cu ajutorul unui proiect european
Spitalul Județean de Urgență Zalău, a reușit să își tripleze capacitatea de tratare a urgențelor, datorită unui proiect european în valoare de 24 de milioane de lei.
Târg de mărțișoare handmade în Zalău, organizat de voluntari
Târgul de mărțișoare, organizat pe 27 februarie în fața Colegiului Național „Silvania” din Zalău, aduce mărțișoare handmade, ciocolată caldă și prăjituri, într-o atmosferă primitoare.
Eveniment dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Zalău
Conferința 'We remember...lagărele morții' a fost organizată de Federația Comunităților Evreiești din România și Comunitatea Evreilor din Zalău
Scandal în Episcopia Sălajului | Preoții și credincioșii cer izgonirea episcopului ca un răufăcător
Un grup de preoți și credincioși din județul Sălaj cer Mitropolitului Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, schimbarea din funcție a episcopului Petroniu Florea Sălăjanul. El a fost deja suspendat din funcție după deschiderea unui dosar penal în care episcopul este cercetat pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor, vicarul Ionuț Pop ar fi sustras ilegal din conturile Episcopiei Sălajului suma de 3.000.000 de lei între 2020-2024, banii fiind destinați, în realitate, episcopului Petroniu Florea.
Percheziții ale Parchetului European în legătură cu o posibilă fraudă la lucrările de la șoseaua de centură a municipiului Zalău
n cauză este un proiect de proiectare și execuție a unui drum de centură în Zalău, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Coeziune, în valoare de 37 de milioane de euro. Beneficiarul fondurilor este CNAIR.
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Sibiul va avea cea mai mare creșă din oraș, construită pe strada Viitorului
Sibiul va beneficia de cea mai mare creșă din oraș, care va fi construită pe strada Viitorului, în urma unui contract de 18 milioane de lei atribuit unei asocieri condusă de Total NSA AG Construct. Proiectul, cu o durată de 50 de luni, va include spații moderne pentru copii, birouri și locuri de joacă, fiind dotat și cu panouri fotovoltaice.
Maratonul Internațional Sibiu 2025 dă start înscrierilor pentru alergători
Înscrierile sunt deschise până pe 2 mai, ora 23:59, iar doritorii se pot alătura uneia dintre cele 54 de cauze care vor transforma comunitatea prin energie, implicare și generozitate
Incendiu puternic la etajul 9 al unui bloc din Sibiu: 60 de persoane evacuate
Un incendiu de proporții a izbucnit vineri dimineață într-un apartament situat la etajul 9 al unui bloc din Sibiu, forțând evacuarea a peste 60 de persoane.
Prima străpungere a tunelului Momaia pe A1 Sibiu-Pitești
„Astăzi, 3 martie, vedem pentru prima dată luminița de la capătul tunelului Momaia, un proiect care va aduce autostrada Sibiu-Pitești pe drumul final”, a afirmat Ionel Scrioșteanu.
Sterilizare gratuită pentru câinii de rasă comună și metiși în Oradea, program pe 1 an
Inițiativa, finanțată de Primăria Oradea, se va desfășura pe parcursul unui an, oferind oportunitatea sterilizării a 800 de câini, în colaborare cu Cabinetul PsyzioVet.
O profesoară din Oradea a salvat o elevă de 11 ani care intrase în stop cardio-respirator în clasă
Profesoara participase recent la un curs de prim-ajutor și a știut cum să intervină. Ea a efectuat masaj cardiac până la sosirea echipajului medical
City managerul din Oradea, numit de Bolojan în funcția de consilier prezidențial
Mihai Jurca va conduce Departamentul Administraţie şi Politici Publice din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, având responsabilităţi în privinţa colaborării cu instituţiile din administraţia publică centrală şi locală, precum şi a monitorizării politicilor publice de interes.
Licitația pentru proiectul de 250 milioane de euro al tram-trenurilor de la Oradea va fi lansată în această primăvară
Acest proiect unic în țară și în regiune va oferi șansa amplificării dezvoltării economice a orașului Oradea și localităților din jur.
Trei companii de construcții, suspectate de trucare a licitațiilor în Arad: Investigații în curs
Consiliul Concurenței a demarat o investigație asupra a trei firme de construcții din județele Arad și Bihor, suspectate de manipularea licitațiilor organizate de Agenția Națională pentru Locuințe.
Cinci copii din Bistrița-Năsăud au băut insecticid | Intervenţie de urgență a echipajelor medicale
Se pare că unul dintre copii ar fi turnat substanţa în găleata cu apă de băut
Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și-a anunțat întoarcerea în competiția 6633 Arctic Ultra, după 7 ani
Ușeriu recunoaște că nu este foarte pregătit pentru această cursă, dar spune că este optimist.
INHGA: Cod galben de inundații în două bazine hidrografice din județul Bistrița-Năsăud
Codul galben de inundații este valabil până la orele serii pe râurile mici din bazinele hidrografice Bistrița și Bârgău.
Cina Comunitară de Crăciun la Bistrița | 500 de oameni s-au adunat la o seară de socializare
Dornici de socializare, bistrițeni de toate vârstele au acceptat invitația primarului Gabriel Lazany de a lua masa împreună și, sâmbătă seara, și-au dat întâlnire în centrul orașului.
„Jumara anului”, concursul celor mai buni producători de jumări din Bistrița, are loc sâmbătă
Opt producători şi puncte gastronomice vor concura sâmbătă, 21 decembrie, pentru trofeul "Jumara anului", în cadrul unui eveniment organizat la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Bistriţa.
Doi polițiști răniți în județul Caraș-Severin, după ce autospeciala s-a răsturnat pe drum
Un accident grav a avut loc azi dimineață pe DN 68, în apropiere de Oțelu Roșu, unde doi agenţi de poliţie s-au răsturnat cu autospeciala în urma unui impact cu un cap de pod. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului și starea acestora este monitorizată de medici.
“Morile de la Rudăria”, cartea care dezvăluie povestea locului unic în țară cu 25 de mori de apă, se lanseză oficial
Cel mai mare complex mulinologic din România a fost studiat pentru prima dată atât din punct de vedere istoric cât și etnografic. Cercetarea lui Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat a început în 2021 și a cuprins sute de documente de arhivă analizate, zeci de interviuri cu localnicii pentru conceperea și publicarea acestui volum
Cine este matematicianul genial, născut în Reșița, omagiat astăzi de Ambasada SUA la București
Ambasada Statelor Unite îl celebrează duminică pe matematicianul român Ciprian Foiaș, în onoarea căruia căruia americanii au instituit chiar și un premiu care îi poartă numele.
Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Regele Mihai I” Timişoara şi Centrul Universitar Babeş-Bolyai din Reşiţa vor beneficia de investiţii în valoare de 3,2 milioane euro
În cadrul proiectelor ce vor fi realizate de cele două instituţii de învăţământ vor fi modernizate 13 laboratoare şi două spaţii deschise şi vor fi introduse trei noi programe de masterat.
Cum s-a ajuns ca un aparat RMN, vechi de 11 ani, să fie vândut cu 10.000 de euro, la Spitalul Judeţean din Reşiţa |...
Au fost percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi la Spitalul Judeţean din Reşiţa.
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Educația verde în acțiune: Concursul BANDA ASAP revine cu o provocare creativă pentru elevii din Cluj
Cine este eroul reciclării pentru tine? ASAP România anunță startul înscrierilor pentru ediția a cincea a concursului BANDA ASAP, în parteneriat cu Festivalul Animest
Zilele Carierei în UTCN: Oportunități pentru viitorii ingineri
În perioada 10 – 14 martie 2025, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, organizează evenimentul „Zilele Carierei în UTCN”, o inițiativă menită să faciliteze interacțiunea dintre studenți, cadre didactice, elevi, interesați de o carieră în inginerie și companii de profil.
Spectacol imersiv despre lumea dinozaurilor, o proiecție inedită la MINA Cluj
MINA - Museum of Immersive New Art din Cluj Napoca își așteaptă spectatorii mai mari sau mai mici la un spectacol inedit, o călătorie imersivă în lumea dinozaurilor, unde vor putea să fie vizionate, prin proiecții la 360°, peste 30 de specii de dinozauri, în mediul în care au trăit cu milioane de ani în urmă.
EDITORIAL | Noua arhitectură a puterii globale rescrisă de SUA
Un articol #EXCLUSIV pentru Știrile Transilvaniei, scris de prof. dr. ing. dr. ec. Stelian BRAD, decanul Facultății de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. El este, de asemenea și președintele Cluj IT Cluster.
Fair-play și competitivitate: Polițiștii maramureșeni, campioni la tenis de masă
Competiția de tenis de masă organizată în Baia Sprie a adus împreună 15 polițiști maramureșeni, care și-au demonstrat abilitățile sportive într-o atmosferă de fair-play și camaraderie. Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni dedicate marcării Zilei Poliției.
Gabriel Zetea anunță că Organizația de Management a Destinației Maramureș va fi mutată în sediul CJ, după ce instituția a cheltuit anul trecut peste...
”Consiliul Județean Maramureș nu mai tolerează risipa făcută în ultimii ani și impune măsuri clare pentru reorganizarea și eficientizarea activității Organizației de Management a Destinației. Situația actuală este inacceptabilă”, spune președintele Gabriel Zetea.
Maramureșul își modernizează infrastructura educațională cu ajutorul PNRR
Proiectul de modernizare a învățământului profesional din Maramureș, cu un buget de 123 de milioane de lei și finanțat prin PNRR, va contribui la dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne, adaptate cerințelor pieței muncii.
Sistemul radar e-Sigur, implementat în județul Maramureș pentru siguranța rutieră
Sistemul e-Sigur, implementat în județul Maramureș, utilizează radare mobile pentru monitorizarea traficului și sancționarea celor care încalcă legislația rutieră. Scopul principal al acestui sistem este prevenirea accidentelor și crearea unui climat de siguranță pe drumurile județului.
Cosmin Butuza a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
PSD Maramureș salută numirea lui Cosmin Butuza în funcția...
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
Un segment din zidul Cetăţii Medievale Sighişoara s-a surpat
Suprafaţa afectată a zidului este de peste doi metri, iar în anul 2018, porţiunea afectată a fost de 4,6 metri, fiind refăcută în anul 2020 în cadrul proiectului „Ambulanţa pentru Monumente” de către Asociaţia „Monumentum”.
Burduja: stadiul de execuție a termocentralei de la Iernut este de 97%
Burduja a precizat că au fost găsite soluții pentru accelerarea lucrărilor.
Filarmonica de Stat din Târgu Mureș aniversează 75 de ani de la înființare
Potrivit managerului, Filarmonica de Stat Târgu Mureș a fost înființată de doi muzicieni de excepție, Zeno Vancea (1900-1990) și Géza Kozma (1902-1986), în anul 1950, după ce Guvernul României a aprobat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 63. 412/21.03.1950, iar la începutul anilor 60 a fost înființat și Corul Mixt.
Protecția Cosumatorului a aplicat amenzi de 25.000 lei restaurantului din Reghin unde s-au raportat cazuri de toxiinfecție alimentară
Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a dispus sâmbătă seara ca echipe de comisari din Mureș și Bistrița să efectueze acțiuni de control la restaurantul unde a avut loc Balul Însuraților din Reghin.
A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Drumului Expres Oar – Satu Mare
Noul drum de mare viteză va asigura conexiunea cu Varianta Ocolitoare Satu Mare și DN19 (România) și Drumul Epres M49 (Ungaria).
Incident pe aeroportul din Satu Mare | Un avion TAROM a lovit un fazan la aterizare
Din cauza daunelor suferite la motor, aeronava ATR 72-500 a fost scoasă din serviciu pentru verificări tehnice amănunțite.
„Miss Cimitir”: Concursul care încurajează curățenia în cimitirele din România
Concursul „Miss Cimitir” propus de Episcopia Maramureșului și Sătmarului este o inițiativă care stimulează curățenia și întreținerea cimitirelor, premiind cele mai îngrijite locuri de veci. Această competiție vine ca o reacție la nevoia de respect și responsabilitate față de patrimoniul religios local.
Un italian de 86 de ani s-a căsătorit cu o româncă de 81 de ani, de Valentine’s Day, la Satu Mare
Un italian de 86 de ani, fost șofer la Ferrari, s-a căsătorit vineri, de Valentine's Day, cu iubita lui, o româncă de 81 de ani, ceremonia fiind oficiată de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
Se redeschide un drum istoric între România şi Ungaria. A mai rămas de construit doar o porţiune de frontieră de 25 de metri
Odată cu aderarea la spaţiul Schengen, se va construi şi scurta porţiune rămasă
La Timișoara s-a deschis primul centru integrat de managament al obezităţii din România
Centrul reuneşte medici din diferite specialităţi, care vor putea oferi un diagnostic mai precis şi pot stabili un tratament personalizat pentru fiecare dintre pacienţi.
UPT, singura universitate timișoreană inclusă în QS World University Rankings 2025
Universitatea Politehnica Timișoara își consolidează poziția în clasamentele internaționale, fiind singura universitate din Timișoara prezentă în ediția 2025 a QS World University Rankings by Subject, una dintre cele mai prestigioase clasificări universitare la nivel mondial.
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania: Orașele în care va avea loc ediția din 2025
Festivalul Filmului Francez revine în Transilvania între 20 și 30 martie 2025, aducând cele mai noi producții franceze în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Arad.
S-au împlinit 35 de ani de la Proclamaţia de la Timişoara, manifest al celor care au dorit să trăiască în democraţie
Punctul 8 al Proclamației citită, în 11 martie 1990, din balconul Operei din Timişoara: Preşedintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărţirii de comunism
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș deschide ”Lada cu Zestre”
În spectacolele Festivalului-Concurs ”Lada cu Zestre” ,ediția a XVIII-a, s-au înscris 54 de localități timișene.