Decizia vine la trei zile după ce aceeaşi instanţă a admis apelul depus de edilul din Zlatna şi a validat alegerea sa în funcţia de primar, după ce mandatul acestuia a fost invalidat de Judecătoria Alba Iulia.
Fondată în 1798 de episcopul romano-catolic Batthyány Ignác, Biblioteca Batthyaneum, aflată într-o fostă mănăstire, este un pilon al patrimoniului cultural din țara noastră.
Alba Iulia a câștigat titlul ”Capitala Tineretului din România” pentru anul 2026 cu programul “#yoUthNITED”, succedând astfel orașul Vaslui, care va prelua titlul în 2025.
Autorităţile din Arad au fost nevoite să extindă şi în weekend programul de examinări la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, din cauză că se lucrează cu jumătate dintre examinatori, în urma unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind suspiciuni de corupţie, iar timpul de aşteptare la programare pentru candidaţi a ajuns la 50 de zile.
Strânsa colaborare dintre orașele Arad și Pécs continuă în mod tradițional cu celebrarea Aradului în municipiul maghiar, în data de 19 septembrie 2024.
Concertul extraordinar ”Sunetele Timpului”, are loc la Școala Liberă Waldorf Sophia, sala “Rudolf Steiner”, str. Păltiniș nr. 15, Brașov, în 8 noiembrie, de la ora 18.00
Adi Stroe este un sportiv din Brașov, cunoscut pentru cariera sa în boxul profesionist. Este recunoscut pentru stilul său de luptă agresiv și eficient, inspirat de legendarul Mike Tyson, și pentru multiplele sale victorii obținute prin knockout în cadrul competițiilor la care a participat...
După implementarea proiectului, cetățenii orașului Covasna vor beneficia de o infrastructura nouă pentru activități sportive, recreaționale, de socializare, culturale si de agrement
În regia lui Vladimir Anton, piesa prezintă povestea relaţiei dintre un tată care suferă de Alzheimer şi fiica sa şi abordează probleme legate de îmbătrânire, boală şi trecerea timpului.
Măsurătorile au arătat că temperatura apei a atins 30,9 grade Celsius la o adâncime de jumătate de metru pe 15 iulie 2024, ceea ce reprezintă un record pentru ultimele decenii.
Şedinţa în care s-a constituit noul Consiliu Judeţean şi a fost învestit în funcţie Bíró Barna Botond s-a ţinut în sala de conferinţe a unui hotel din Miercurea-Ciuc, în prezenţa a peste 150 de persoane, printre care s-au numărat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consulul general al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Dolhai István, conducerea Instituţiei Prefectului, parlamentari UDMR, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Harghita, ai cultelor religioase din judeţ dar şi mai mulţi primari.
Această "soluţie de pionierat" oferă o abordare aproape în timp real, utilă pentru gestionarea conflictelor om-faună sălbatică şi va fi prezentată în cadrul conferinţei în data de 23 octombrie.
Alături de „regele ciobanilor“ au mai fost reţinuţi Veronica Topor, directorul adjunct al APIA Hunedoara, şi Marius Szabo, şef de serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii
Aproape 1,4 milioane de euro vor fi investiți în dotarea laboratoarelor Universității din Petroșani. Acordul de finanțare a fost semnat astăzi, iar instituția de învățământ superior din Valea Jiului devine prima din regiune care contractează un proiect în cadrul componentei rezervate universităților, din Programul Regional Vest.
Dorin Nicşa a făcut parte atât din echipa care a promovat în Divizia A, în sezonul 1975-1976 şi din generaţia cea mai de apreciată Hunedoarei din anii '80!
În discursul său, el a subliniat importanța dezvoltării orașului pentru a preveni plecarea tinerilor din comunitate și a evidențiat necesitatea ca administrația primăriei să fie dedicată cetățenilor, astfel încât promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate.
Evenimentul este dedicat memoriei victimelor regimului comunist şi va aduce în prim-plan studii şi cercetări despre destinele tragice ale liderilor politici, intelectualilor şi oamenilor de cultură care au suferit în închisorile comuniste
Timp de două zile, locuitorii și vizitatorii orașului vor avea ocazia să se bucure de un târg cu produse locale tradiționale, meșteșuguri autentice și bunătăți sălăjene, pregătite cu migală și pricepere de meșterii și producătorii din Sălaj.
Rețeaua Organizațiilor Muzeale Europene (NEMO) organizează această conferință anuală la Sibiu pentru a consolida cooperarea, a crește vizibilitatea și a amplifica impactul muzeelor din întreaga Europă.
Începând de miercuri, 6 noiembrie 2024, Sibiul devine locul de întâlnire al ansamblurilor folclorice profesioniste din România, care vor face spectacol vreme de trei zile, alături de Junii Sibiului, cei care aniversează opt decenii de activitate artistică neîntreruptă.
Realizat cu tenacitate într-un proces care a durat mai bine de 10 ani, documentarul ne aduce în prim plan o adolescentă artistă devenită mamă, într-un univers liminal, tenebros, plin de riscuri şi brutalitate.
Teofil Filimon va fi singurul viceprimar al municipiului Oradiei, până după 15 decembrie, când al doilea post va fi negociat după încheierea alegerilor parlamentare, pentru formarea unei majorităţi calificate.
El a reuşit această nouă performanţă în casa familiei din Biharia, pe un pian Ritmuller Grand Piano 188, primit din partea antreprenorului Bene Lorand, în valoare de 17.000 de euro, dar calibrat la Hamburg astfel încât să aibă capacităţile unui pian Steinway
„D’ALE PORCULUI” - organizat la Oradea, este, în acest moment, cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului și printre cele mai importante evenimente de cultură gastronomică tradițională din România!...
Această tradiţie se păstrează de peste 30 de ani şi a devenit un simbol al comunităţii şi un prilej de întâlnire şi bucurie pentru locuitorii din zonă.
Ioan Turc, care este în prezent primar al municipiului Bistriţa, dar a pierdut la alegerile locale în faţa contracandidatului PSD, este tot mai contestat la nivelul organizaţiei judeţene
Unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, fost senator, a anunţat luni că a demisionat din partid şi îl va susţine pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al României.
Comunitatea săsească din municipiul Bistriţa a comemorat, vineri după-amiază, în prezenţa saşilor veniţi din străinătate şi a autorităţilor locale, împlinirea a 80 de ani de la exodul saşilor din Transilvania de Nord.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, comunitatea bistrițeană găzduiește în perioada 30 august-1 septembrie peste 1000 de tineri din cele cinci județe ale Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și oferă o varietate de activități culturale, artistice, duhovnicești și educative, destinate participanților și publicului larg.
În cadrul proiectelor ce vor fi realizate de cele două instituţii de învăţământ vor fi modernizate 13 laboratoare şi două spaţii deschise şi vor fi introduse trei noi programe de masterat.
Teatrul de Vest Reşiţa va organiza, între 9 septembrie şi 30 octombrie, o serie de ateliere gratuite dedicate tinerilor, în cadrul proiectelor "Scriem (despre) teatru" şi "Cabaretul adolescenţei".
De-a lungul celor 27 de ani de existenţă, Gărâna Jazz Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală şi de Est
"Războinici uitaţi şi podoabe eterne" prezintă tezaure unice la nivel mondial, care includ bijuterii, medalioane, vase din aur şi argint, împrumutate din colecţiile a peste zece muzee din ţară şi din străinătate.
Grupul țintă al proiectului este format din 280 studenți, nivel licență și masterat, din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Vest, Centru și Nord-Est, pentru a stimula participarea pe piața muncii a tinerilor din regiunile cu o rată a ocupării sub media națională.
Manifestările organizate de UBB şi revista Dilema răpund iniţiativei lansate la începutul anului 2024 de Academia Română prin dezbaterea "Proiectul naţional românesc în orizontul secolului 21: reinterpretări şi reevaluări la centenarul publicării lucrării Istoria civilizaţiei române moderne de Eugen Lovinescu" şi recunosc importanţa majoră pe care această operă o are în istoria ideilor româneşti, dar şi actualitatea fierbinte a fondului ei de idei.
Rezultatele au arătat că Andryala laevitomentosa prezintă o diversitate genetică extrem de scăzută, însă populaţiile sale au dezvoltat diferenţieri genetice foarte mari.
Studiul s-a realizat pentru prima datǎ la floarea-soarelui în România, iar cercetătorii participanți în proiect se arată optimiști în privința aplicabilității rezultatelor la aceste culturi.
În cuvântul său, șeful administrației județene a reiterat faptul că ușa cabinetului său, dar și a întregului executiv va fi deschisă fiecărui ales județean și că își dorește să fie un mandat plin de proiecte și realizări pentru actuala componență a Consiliului Județean.
PSD Maramureș își prezintă candidații pentru Camera Deputaților arătând cum îmbină, prin propunerile făcute, experiența în administrație cu energia nouă pentru România.Comandat de PSD Maramureș
CMF 11240017
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a declarat, marţi, că toată lumea ştie, o ţară întreagă ştie, conducerile PNL şi PSD ştiu şi alegătorii lor ştiu că, după alegeri, dacă scorul electoral le va permite, majoritatea în Parlamentul României va fi constituită tot de PNL şi PSD
Cea mai veche şi mai mare paradă a baloanelor cu aer cald din România, care se va desfăşura în satul Mătrici, comuna Eremitu din judeţul Mureş, în perioada 27 - 29 septembrie, a ajuns la cea de-a 18-a ediţie.
Preotul trebuie să le plătească celor două victime ale sale ”fabuloasa” sumă de 4.000 de euro pentru fiecare minor, însă sentința din 7 august poate fi contestată în termen de 10 zile.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Oradea, că așteaptă în continuare o reacție din partea liderilor PNL privind alianța cu AUR în județul Satu Mare, într-o campanie ce are ca singur mesaj ”Să luptăm împotriva maghiarilor!”
Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit joi, 7 noiembrie 2024, deschiderea celui de-al XVI-lea Simpozion Internațional de Electronică și Telecomunicații (International Symposium on Electronics and Telecommunications - ISETC 2024), un eveniment de anvergură, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale în colaborare cu Asociația Inginerilor Electricieni din Timișoara, inițiat în urmă cu 30 de ani.
Acest acord are ca scop susținerea cercetării, inovării și formării viitoarelor generații de specialiști în domeniul hidroenergiei și ingineriei energetice, consolidând astfel legăturile între educație, cercetare și industria energetică.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a reacţionat, marţi, după anunţul că Nicolae Robu este noul consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis